Треска за Хелоуин: Светещи черепи, вещици и кървави ръце - хит в магазина

Ексклузивно
19:37 - 29 Октомври 2020
3731
Треска за Хелоуин: Светещи черепи, вещици и кървави ръце - хит в магазина

Два дни преди Хелоуин, аксесоарите за тиквения празник се купуват като топъл хляб от малки и големи. Майки с деца и тийнейджъри обикалят с часове щандовете и избират тикви, черепи и страховити маски за празника на Вси светии. Магазините за играчки, както всяка година, се постараха да препълнят щандовете с всевъзможни атрактивни чудесии, които привличат младежите като магнит.

Естествено, изобилието от тиквени варианти и черепи е огромно – малки от 1,99 до такива с почти естествена големина от 7 -8 лева привличат вниманието на децата и младежите. Тази година хитът са пластмасови черепи и скелети с променящи се светлини, които правят очите на играчките особено зловещи. Въпросните играчки се намират съвсем евтино – от 2,99 до 4 лева. Скелет, седнал върху древна книга и върху надгробен паметник струва малко повече – 9,99.

Продава се и ръка на скелет, наречена „Плашеща ръка със светлини и вибрации“, която струва 12,99 лв.

Кошничките Хелоуин във формата на тиква пък вървят по 2-3 лева, а светещите тикви до 4. Като топъл хляб се разграбват навиващите се с ключе карнавални вещици. Те са особено атрактивни за най-малките клиенти.

Гимназистките пък се надпреварват да купуват диадеми за Хелоуин- повечето са под формата на рога – в черно, червено и виолетово, украсени с пайети, панделки и всякакви ефектни камъчета. Цената на въпросните красоти е между 2 и 7-8 лева в зависимост от големината и изработката. Огромен е и изборът на всякакви магьоснически шапки – с воали, пера, бляскави пайети и рисунки – цената им е между 3-4 и 9 лева.

Момичетата се тълпят и пред щандовете за перуки, предлагани масово преди празника – от дълги руси коси до кървавочервени и сини се продават на цени между 7 и 10 лева.

Както всяка година, маските са сред най-купуваните аксесоари за Хелоуин - в момента може да си изберете маска на Хари Потър, Мистър Бийн, Клоуна, или на Горила. По-евтините обаче са съвсем афиф и лесно се чупят – те се предлагат за 2-3 лева, но качеството им подсказва, че едва ли ще издържат повече от една вечер. Изработените от метал – във формата на обичайния череп обаче изглеждат по-дълготрайни.

По-скъпите маски са от специален силикон и са доста по-ефектни – вървят между 14 и 19 лева. Те са изработени от мек материал и са направени майсторски. За повече ефект, магазините пуснаха и светещи маски, които дават светлинни ефекти чрез специална джаджа, свързана с кабел към маската, която може да скриете в джоба. И това само срещу 10 лева.

Меките маски на Горила и череп пък се предлагат за около 12 лева.

За тези, които искат да блеснат в по-елегантен стил, се продават домино – маски, които скриват само очите – те вървят на цени между 2 и 4 лева, а пиршеството от модели е огромно.

Изборът на карнавални костюми също не е за подценяване – предлагат се всякакви страхотии, които екзалтират най-малките. Костюм на страшен скелет струва 14,99 лв., този на Черен ангел върви на същата цена, с 2 лева по-евтино се продава пък напръскания с кръв екип на страховит затворник. Елегантни костюми на вампир за момчета и момичета са едни от най-търсените – те обаче държат най-високите цени – 30 лева.

Малки и големи момичета пък се снабдяват с тоалет за магьосница – островърха шапка, мантия и метла – срещу 19,99. Хлапачките налитат и на досега непродаван тоалет – на ученичка зомби – срещу 14,99.

20 лева пък струва костюма за момиче-върколак – дълга черна рокля с  качулка и блуза с паяжина. Костюмът за вещица с къса пола върви по 25 лева, толкова струва и този с дълга рокля.

Особено атрактивен е костюмът на Черен отмъстител – срещу 20 лева и по-големите момчета са готови да се маскират с черната роба с колан и висящи парцали. За тези с по-развихрено въображение се предлага и костюм на хирург – зомби срещу 15 лева.   

Магазините се надпреварват да продават всякакви „ужасяващи“ аксесоари – от страшно око, изкуствена кръв, черни гарванови криле до кървави ръце. Хелоуинските аксесоари се продават за жълти стотинки – между левче до 5-6- лева.