Треска за кино: Пускат билетите за филма за Гунди месец преди да тръгне на голям екран

Култура
12:57 - 16 Септември 2024
927
Треска за кино: Пускат билетите за филма за Гунди месец преди да тръгне на голям екран

Обратното броене до най-дълго чакания български филм започна. Филмът на режисьора Димитър Димитров „Гунди - Легенда за любовта“ предстои да излезе на голям екран в цялата страна на 18 октомври.

Поради очаквания огромен интерес и нетърпение на зрителите, за първи път в родната история, киносалоните стартират продажбата на билети, месец по-рано. Така, от 18 септември всички фенове могат да запазят своите места в киносалоните в цялата страна, и да бъдат сред първите, които ще споделят историята на обичания български футболист Георги Аспарухов – Гунди и неговата любима – Лита.

Вече беше представен официално и основният плакат на „Гунди - Легенда за любовта“, който ще придружава филма навсякъде – у нас и в чужбина. А заедно с него и специални плакати за всеки от основните герои във филма. Визиите открехват завесата и разкриват повече детайли, като насочват вниманието на зрителя към духа на филма и основните персонажи в него.

Редом до главните актьори Павел Иванов (Гунди) и Александра Свиленова (Лита) ще застанат Александра Костова (Лидка), Димитър Николов (Томи), Марио Василев (Боби), Дарина Радева (Мими), Мина Каукова(Пепи) и Даниел Върбанов (Коко). Всички те ще върнат лентата към ученическите години и приятелската среда на Гунди и Лита, тяхната първа среща и началото на една класически невъзможна любов.

Любов, зародила се през 1959 г., преминала през редица възходи и падения, и която зрителите ще имат възможността да съпреживеят благодарение на майсторството на режисьора Димитър Димитров, оператора Борис Славков и сценарийния екип, воден от Емил Бонев. Паралелно с линията на любовта, на голям екран ще бъдат пресъздадени и най-големите футболни успехи на избрания за „Футболист на столетието“ – Георги Аспарухов – Гунди.

“За мен е огромна чест и щастие, че имах възможността да режисирам този филм. Невероятният интерес на хората към проекта още преди премиерата, прави отговорността още по-голяма, но вярвам че смисълъти усилията, които целият екип вложи, ще срещнаточакванията на зрителите“, споделя Димитър Димитров.

В ключови роли в „Гунди – Легенда за любовта“ ще видим още Димитър Маринов (Аспарух, бащата на Гунди), Параскева Джукелова (Мария, майката на Гунди), Пенко Господинов (агент на Държавна сигурност),  Владимир Люцканов (Генерал Крумов), Емил Марков (арх. Марков, бащата на Лита), Биляна Петринска (Марена, майката на Лита), Николай Урумов (Коце Георгиев, треньор на „Левски“), Владислав Карамфилов – Въргала (Георги Генов, треньор на „Ботев“Пловдив) и Стоян Радев (Зоро).

Преди официалния старт на филма по кината на 18 октомври, „Гунди – Легенда за любовта“ ще бъде отпразнуван с целия актьорски състав и екип на продукцията на 9 октомври в зала „Арена София“, с грандиозна гала премиера. Ограничен брой билети за нея все още могат да бъдат закупени в мрежата на Ивентим.

А в сайта gundi-legenda-sesame.bg, генерален спонсор Sesame Online ще зарадва феновете с 14 билета за гала премиерата и още награди, свързани с филма.