Трети март: Осветиха знамената на софийски училища и забавачки

Общество
13:43 - 02 Март 2023
1222
Трети март: Осветиха знамената на софийски училища и забавачки

Знамена на столични училища, детски градини и ясли бяха осветени на церемония във Втора английска езикова гимназия „Томас Джеферсън“ в София. Освещаването е в навечерието на Националния празник на България - 3 март.

Столична община е дарила знамена на всички 625 училища, детски градини и ясли по инициатива на председателя на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев и заместник-кмета по образование и култура Мирослав Боршош.

Църковният ритуал по освещаването бе отслужен от ставрофорен иконом Кирил Попов, енорийски свещеник при храм "Света Неделя".

На събитието присъстваха кметът на София Йорданка Фандъкова, заместник-кметът Боршош, директорът на Регионалното управление по образование – София Ваня Кастрева и председателят на СОС Георги Георгиев.

В нашия град се възпитават и развиват стойностни млади хора, отбеляза Йорданка Фандъкова и добави, че софийските училища достойно пазят националния трибагреник, както и това на своя патрон.

В тези времена, за да бъдем един народ, основна заслуга имат будителите, а съвременните такива са учителите, заяви Георги Георгиев.

След освещаването Йорданка Фандъкова връчи първото знаме на директора на гимназията Втора английска езикова гимназия Емилия Лазарова.

На церемонията деца от детска градина 127 „Слънце“ изпълниха народни песни и танци.