Три магистрали към Москва - блокирани

Ярославската и М2 са непроходими

Новини
13:30 - 24 Юни 2023
4412
Три магистрали към Москва - блокирани

Магистралите М-4 "Дон", М-5 "Урал" са частично блокирани в Московска област, съобщават от Министерството на транспорта на Московска област. Според Интерфакс движението по магистрала М-2 Крим е напълно блокирано. Освен това частично е блокирана Ярославската магистрала, съобщава РБК.

Освен това са блокирани мостът над река Ока на Симферополската магистрала край Серпухов и част от магистрала М-2 "Крим" край Серпухов.

По-рано властите на Воронежка област съобщиха, че магистрала М-4 "Дон" също е блокирана от 464-ия до 777-ия километър.

Ограничено е движението на всички входове на магистрала "Дон" в Липецка област.

Междувременно изданието "Медиазона" (включено в регистъра на "чуждестранните агенти") публикува видеоклип на свой абонат, за който се твърди, че показва колона от военна техника, движеща се към Москва по магистрала М-4 в региона. Няма независимо потвърждение на тази информация.

По-рано беше съобщено, че магистрала М-4 "Дон" - която минава през Ростов на Дон и Воронеж до Москва - е частично блокирана в Московска област.

Според губернатора на Воронежка област на територията се водят "оперативни и бойни действия".

На територията на Воронежка област се провеждат необходимите оперативни и бойни действия в рамките на антитерористична операция, заяви губернаторът на областта Александър Гусев.

Той отпредели като "ненадеждна" информацията от социалните мрежи за придвижването на колони с военна техника на територията на областта.

Според източници на Би Би Си и Ройтерс наемници от ЧВК "Вагнер" са поели контрола върху всички военни обекти във Воронеж.