Трифонов: Тия какви са - министри или кандидат-депутати?

Политика
13:51 - 04 Март 2021
3166
Трифонов: Тия какви са - министри или кандидат-депутати?

Сега тия хора какви са? Министри на държавна служба, на които ние им плащаме и работещи за всички граждани на България или кандидат-депутати на ГЕРБ? И за какво ще използват властта си, славата си, интервютата си…? За доброто на всички български граждани или за това да продължават да имат власт? 

Това попита на Фейсбук стената си лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов. Вижте целия му пост по повод публичните изяви на министрите в условията на предизборна обстановка: 

Костадин Ангелов – министър на здравеопазването и кандидат-депутат от листата на ГЕРБ.
Христо Терзийски – министър на вътрешните работи, кандидат-депутат от листата на ГЕРБ.
Бойко Борисов – министър-председател и кандидат-депутат от листата на ГЕРБ.

Сега тия хора какви са? Министри на държавна служба, на които ние им плащаме и работещи за всички граждани на България или кандидат-депутати на ГЕРБ? И за какво ще използват властта си, славата си, интервютата си…? За доброто на всички български граждани или за това да продължават да имат власт? И кой го решава това? Моралът или законът?

Ако от утре тези хора продължат да бъдат министри и продължават да бъдат и двете – и държавни служители, и кандидат-депутати, значи това е поредното доказателство, че ние с морала и със закона в тая държава тотално сме го закъсали.

P. s. Това, разбира се, касае всички държавни служители, които в момента са кандидат-депутати.