Трикольорът се вдига над Калгари за Трети март

Актуални новини
17:51 - 24 Февруари 2023
2366
Трикольорът се вдига над Калгари за Трети март

Българският флаг ще бъде издигнат тържествено на 3 март пред общината в канадския град Калгари. Българското дружество в града отправи покана и за концерт по случай националния ни празник.

Музикалното събитие ще се състои на 5 март от 16.00 часа местно време в Централната библиотека в Калгари. Това съобщиха на страницата си във Фейсбук от родното училище „Св. св. Кирил и Методий”, което функционира към българското дружество. Входът за концерта е безплатен.

Мисията на Българското дружество в Калгари е да съхрани българските традиции и култура и да съдейства за обединяването на българите в Калгари, да представя българската национална култура, езикова идентичност и вяра и да помага за запазването на българщината в подрастващото поколение.

Организацията помага с информация на новопристигналите българи в Калгари – за работа, квартири, училища, преводи и легализация на документи. Развива контактите между България и Канада чрез социални, културни, търговски и други дейности, организира честването на български празници.