Трима цивилни са убити при артилерийски обстрел на Херсон

Украйна
10:09 - 24 Декември 2023
2636
Трима цивилни са убити при артилерийски обстрел на Херсон

Трима цивилни са убити, а друг е ранен при артилерийски обстрел на централната част на Херсон от страна на руските сили. Информацията е оповестена от ръководителя на Херсонската областна военна администрация Александър Прокудин във "Фейсбук", съобщава "Укринформ".

"През нощта руската армия обстрелва централната част на Херсон. Семейство е пострадало, след като артилерийски снаряд е ударил жилищна сграда", посочва Прокудин. По думите му на място са загинали 87-годишен мъж и 81-годишната му съпруга. След експлозия 54-годишен жител на Херсон е с комоцио и травма на крака. Оказана му е медицинска помощ, като той е отказал да бъде хоспитализиран. Тяло на загинал мъж е открито при разчистване на отломки в централния район на града. Самоличността му се установява.

Ръководителят на администрацията на град Херсон Роман Мрочко информира, че през изминалото денонощие територията на общината е била обстрелвана 28 пъти. Използвани са 105 снаряда и 2 ракети. Освен в Херсон щети са регистрирани в

Щети са регистрирани в Херсон, Садове, Комишани и Зимивник.

Както стана ясно по-рано, вечерта на 23 декември руските беше атакувана критичната инфраструктура в Херсон, като бе засегнат газопровод. Нанесени са щети и по медицинско заведение.