Трима писали в тефтера на Иванчева

Бившата кметица е подсъдима за получаване на подкуп от 56 000 евро

Новини
13:04 - 09 Април 2019
2487
Трима писали в тефтера на Иванчева

Трима души са писали в тефтера на подсъдимата бивша кметица на "Младост" Десислава Иванчева, стана ясно след експертиза в Спецсъда. Според резултатите на експертите в тефтерчето е писала не само тя, а и соченият за посредник при взимането на подкупа Петко Дюлгеров, както и още едно лице.

Графолозите трябваше да анализират цифри и думи в тефтерчето. Предполагаше се, че дописванията са правени от Дюлгеров. Специалистите обаче не бяха категорични. Причината е недостатъчният сравнителен материал, който взели от него. Това станало непосредствено след предишното заседание.

Тогава той пишел отривисто, вероятно под стрес. Така не можело категорично да се установи с абсолютна точност дали дописването в тефтера е от него, но било много вероятно. Специалистите обясниха също, че не може да се анализира периодът, когато е писано.

Година след арестите на Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров, делото срещу тях върви към финала си.

Десислава Иванчева и зам.-кмета Биляна Петрова бяха задържани показно в центъра на София по обвинение в получаване на подкуп в особено големи размери с белязани 56 000 евро. Според обвинението парите са били поискани от строителен предприемач, за да се придвижи по-бързо разрешително за строеж в „Младост”.

Снимки: Агнес Методиева