Трима загинали след торнадо в САЩ

САЩ
17:31 - 15 Март 2024
2729
Трима загинали след торнадо в САЩ

Трима души са загинали заради торнадо в западен Охайо, САЩ, вчера вечерта, според данни на СиБиЕс нюз. Бурята е част от група ветрове, които в момента вилнеят над части от американските щати Охайо, Индиана и Кентъки.

Хиляди домове и предприятия са останали без електричество, съобщават местните власти на Охайо. Открити са били места за заслон от бурята, като съобщение от щатски служители приканва гражданите да останат по домовете си.

По същото време друго торнадо е ударило и град Уинчестър, Индиана. По молба на щатските власти спасителни отряди са се включили в претърсването за жертви по пътя на торнадото. Засега пътуването в целия окръг е било ограничено само до служителите за управление на извънредни ситуации. Допълнително, днес всички училища в региона се очаква да бъдат затворени.

"С облекчение съобщаваме, че досега са докладвани само леки наранявания, като един човек е транспортиран до болница за лечение", съобщиха пред медиите от Агенцията за управление на извънредни ситуации на окръг Делауеър, Индиана.

В Кентъки бурите са повредили поне 50 сгради, включително части от жилищни комплекси, потвърди Андрю Старк, директорът за управление на извънредни ситуации в окръг Тримбъл. Центърът за спешни операции на щата също е бил активизиран, с цел координиране на спешни мерки по време на действието на бурята.

Очакват се допълнителни данни за бури и в щата Илинойс, където засега няма докладвани щети.