Тровят кучета с кренвирши-примамка в София

Топ
17:03 - 10 Декември 2019
12783
Тровят кучета с кренвирши-примамка в София

Безчовечни хора продължават да тровят кучета с столичния квартал "Дружба". В Интернет много бързо се разпространи снимка от кренвирши с множество дупки от спринцовка, направени с цел да се отровят уличните песове.Примамката е била поставена в непосредствена близост от блок №8 в "Дружба" - 1.

В последните месеци атаките срещу четириногите любимци зачестиха - освен в София, такива случаи бяха регистрирани във Варна, Бургас, Пловдив и Перник.

Кренвирш с отрова. Ясно си личат дупките от спринцовка, с които е инжектирана отровата

На-често безсърдечните индивиди слагат антифриз в храната и го дават на кучетата. Разбира се, те не се ограничават само с това, а се опитва и с други отрови.

"За съжаление това са хора, които не мислят. По паркове и градини родители разхождат децата си, които също могат да пострадат сериозно, но може и да се случи нещо непоправимо! Няколко пъти се обаждахме на 112, викаше се полиция, но няма нищо налице", жалва се пред Lupa.bg жител на квартал "Дружба", който пожела да запази анонимност, тъй като също има куче и се притеснява за живота му.

Хората от квартала организират своеобразни хайки и патрули с надеждата, че ще спипат извергите и те ще си получат заслуженото.