Трудното за Лудогорец предстои: Селтик или Звезда

Разградчани ще научат днес следващия си съперник в турнира Лига Европа

Спорт
11:22 - 18 Септември 2020
1475
Трудното за Лудогорец предстои: Селтик или Звезда

Цървена здезда и Селтик са сред най-трудните съперници, които Лудогорец може да срещне на плейофа за класиране в групите на Лига Европа.

От УЕФА обявиха разбивките, които показват какви са вариантите пред шампиона на България.

Лудогорец е непоставен, тъй като отпадна рано от Шампионската лига, а поставени са тимовете, които отпаднаха в трети предварителен кръг. Така в урната срещу Лудогорец има два поставени отбора - Цървена звезда и Динамо Брест.

Лудогорец е в урната на непоставените, където има още три варианта. Според жребия първо се теглят два съперника на поставените отбори, а двата от непоставените, които останат след това играят един срещу друг. Така на практика Лудогорец може да играе с някой от непоставените, които на този етап са двойки. Именно там е Селтик, който също е потенциален съперник на българите, но шотландците тепърва трябва да се борят за класиране.

Интересно е, че има вариант Лудогорец отново да се изправи срещу Будучност при определени условия. Черногорците гостуват на Сараево в трети кръг и тази двойка може също да се падне срещу българите. Другият вариант е победителят от двойката Арарат (Армения) - Целие (Словения).