Трусове вляво: Нинова напусна ръководството на БСП

Политика
20:13 - 04 Февруари 2022
17421
Трусове вляво: Нинова напусна ръководството на БСП

Общинският председател на БСП във Враца Дафинка Нинова подаде оставка като делегиран член на Националния съвет на червената партия. Изборът й бил направен преди 10-ина дни, по време на 50-ия конгрес на Столетницата, когато мнозинството утвърди Корнелия Нинова като нов шеф на партията.

Заявлението на Дафинка Нинова носи дата 1 февруари. В документа общинският шеф на столетницата заявява, че не желае да е делегиран член на НС на БСП. Мотивите си тя изложи пред своите другари на пленум, завършил снощи, съобщи в. Конкурент".

"Подавам оставка от всички заемани от мен позиции в БСП - председател на общинската организация, член на Областния и Националния съвет и делегат на Конгреса на БСП.
БСП загуби доверие и постигна катастрофални резултати на изборите през 2021 г. Без да пренебрегвам личната си отговорност, според мен основните причини за катастрофалните резултати са в ръководството на партията", заяви пред "Конкурент" Дафинка Нинова.

Според нея "отказът от поемане на отговорност от Корнелия Нинова и тясното ръководство в лицето на Изпълнителното бюро е разочароващ и ще доведе до още по-тежко отдръпване на българските граждани от подкрепа за партията". 

"На 50-ия конгрес гласувах в подкрепа на оставката на Корнелия Нинова. Отлично разбирам, че тази моя позиция ще доведе до негативно отношение от централното ръководство към общинската организация на партията. Не желая да се стига до това. Заедно с това, с оставките си, поемам и своята лична отговорност, за разлика от други, които нямаха достойнство за това", допълни съименичката на соцлидерката и настоящ вицепремиер.