Тухел бесен, Мюлер критикува

Спорт
14:50 - 02 Ноември 2023
2336
Тухел бесен, Мюлер критикува

Байерн Мюнхен ще опита да се "реваншира" пред феновете си в мача срещу Борусия Дортмунд, заяви старши треньорът Томас Тухел. Баварците отпаднаха от купата срещу третодивизионния Саарбрюкен и в събота ще срещнат "жълто-черните" за първенството.

"Много сме разочаровани в момента. И аз, и всички в отбора. Трябва да съберем сили и да се реваншираме в събота", сподели Тухел.

"Печелим заедно и губим заедно. Това поражение беше особено тежко и цялата вечер бе крайно неприятна. Сега обаче не е времето да сочим виновници и няма да го правим, особено публично. Нямаме време, трябва да продължаваме напред", продължи треньорът на Байерн.

Нападателят Хари Кейн остана на пейката до края на мача и Тухел обясни, че е искал да прави промени в продълженията. Байерн обаче така и не стигна до такива, а и англичанинът е бил с лека контузия.

"Беше ми останала само една смяна. Исках да я направя в продълженията, след като проверя кой няма да може да играе до края", допълни Тухел.

Байерн отпада във втория кръг за трети път в последните четири сезона. Баварците загубиха от клуб от трета или по-ниска дивизия за първи път от 23 години, като това се случи за последно на 1 ноември 2000 срещу тогава намиращия се в четвъртото ниво Магдебург.

Томас Мюлер също разкритикува съотборниците си в Байерн Мюнхен, че не са благодарили на феновете след шокиращото поражение с 2:1 от третодивизионния Саарбрюкен. Баварците отпаднаха от Купата на Германия след гол на Марсел Гаус в 96-ата минута.

34-годишният Мюлер откри резултата в 16-ата минута, но след мача поздрави постижението на Саарбрюкен.

"Говорихме за това в съблекалнята. Въпрос на уважение е да благодарим на хората, които са пропътували стотици километри, за да ни подкрепят. Това няма да се случи отново", започна Мюлер.

"През второто полувреме бяхме много доминиращи, но не се възползвахме от шансовете си, не ставаше въпрос за небрежност, но не трябваше да им позволяваме да имат такива положения за гол. Може би бяхме прекалено доволни от преднината от 1:0 и поканихме Саарбрюкен да изравни, но не искаме да мрънкаме, а вместо това трябва да поздравим Саарбрюкен", добави германецът.