Турска туристическа агенция предлага екскурзия с ваксинация до Русия

Програмата включва двукратно посещение в Москва, в интервал от 3 седмици, настаняване, полети и боцване

Новини
13:39 - 02 Април 2021
3724
Турска туристическа агенция предлага екскурзия с ваксинация до Русия

Близо 100 държави в света са в очакване да получат ваксини, тъй като не стигат за всички желаещи. Точно тази ситуация използват някои туристически агенции, които организират специални екскурзии за ваксиниране.

Такава има в Турция, която предлага пътуване до Русия за тези, които не искат да чакат реда си за ваксинация в страната, съобщава турският всекидневник Хюрийет.

Според информацията, програмата включва двукратно посещение в Москва, в интервал от 3 седмици, настаняване, полети и ваксинация. След получаване на втората доза от Спутник V се издава ваксинационен сертификат. 

„Цената за пътуването до Москва е 1099 евро. При закупуване на туристическия пакет, клиентът получава два билета за двупосочно пътуване от Истанбул до Москва. Там има по 2 нощувки с настаняване в четиризвезден хотел за двете пътувания. Ако трябва да се получи виза, е необходима многократна виза, тъй като ще бъдат направени две пътувания до Русия. Таксата за това е 220 долара. Ваксинациите се правят веднага щом пристигнете в Москва, в клиниката, с която сме се договорили там", каза шефът на туристическата агенция. На пътниците се предлага руското производство на ваксината Sputnik V, уточнява "Марица".

„Незабавната ваксинация се прави, за да се гарантира, че клиентът прекарва поне 24 часа в Москва. По този начин гарантираме, че може да се получи медицинска помощ в случай на страничен ефект“, каза мениджърът и добави, че клиентите се придружават от рускоговорящ асистент по време на обиколките.