Турският тираджия, убил треньор по карате и ранил 9 деца в Хаинбоаз, иска по-лека присъда

Шакир е осъден на първа инстанция на 3 години и 4 месеца затвор

Общество
15:23 - 26 Май 2023
2627
Турският тираджия, убил треньор по карате и ранил 9 деца в Хаинбоаз, иска по-лека присъда

Турският тираджия Шакир К., който миналия ноември уби в катастрофа треньорът по карате Димитър Тренков и рани още трима, се изправя пред Апелативния съд идната седмица с искане за по-лека присъда.

65-годишният шофьор е осъден на първа инстанция на 3 години и 4 месеца затвор при общ режим, които трябва да изтърпи у нас. Лишен е и от шофьорска книжка за 4 г. 

В края на февруари т.г.  Окръжн ят съд във Велико Търново признал подсъдимия Шакир К. за виновен, че на 13.11.2022 г., се движел през планинския проход в посока от Гурково към Велико Търново с 82 км/ч., вместо допустимите 50 км при мокра настилка. Така допуснал настъпването на ПТП, с което по непредпазливост причинил смъртта на Димитър Тренков от Хасково – водач на лек автомобил „Ситроен Джъмпер“, както и средни телесни повреди на трима пътници в лекия автомобил.

Поднеслото ремарке на турския тир помете бус с деца от отбор по карате. Пострадаха общо 6 деца и трима възрастни. Най-тежко бе състоянието на шофьора на микробуса и треньор на хасковските каратисти Димитър Тренков. Той бе с тежка черепно-мозъчна травма. Претърпя животоспасяваща операция в търновската болница, но въпреки усилията на медиците не оцеля.