Тюлен заживя при хората

Дружелюбната женска редовно "ходи на гости" в крайбрежни домове

Мистика
09:41 - 02 Май 2020
5909
Тюлен заживя при хората

В град Анакортъс, САЩ, женски тююлен живя три дни в двора на частен дом, съобщава изданието Vice. Къщата на американския учител Спенсър Андрич се намира до залив на Тихия океан. Мъжът бил много изненадан да установи странни следи в двора си, преди да види тюлена. После започнал да се страхува, че морското животни ще счупи стъклената врата на неговия дом.

Учителят побързал да се обади в местния отдел за защита на рибата и дивата природа, и да разкаже за случилото се. Оказало се, че това животно е познато на специалистите от отдела. Женският тюлен, наречен от биолозите Елза Мей, отдавна е наблюдаван и специално маркиран със знак върху плавниците, тъй като почти редовно "посещава" домовете на хората по крайбрежната ивица на Анакортъс. Експертите уверили стопанина на къщата, че Елза Мей е много дружелюбна към хората и дори не се страхува от автомобили. Тюленът останал три дни на морава на Спенсър Андрич. После незабелязано за него изчезнал най-вероятно в океана.

Тюлените прекарват по-голямата част от живота си в океана. Под вода те могат да останат около два часа и само за няколко минути се издигат на повърхността за малко въздух. През пролетта излизат на брега, за да "сменят" козината си и да възстановят горния й слой. Вероятно гостуването на Елза Мей е било част от този природен процес, смятат биолозите.