Убиха бразилска моделка, сражаваща се за Украйна

Брат й я обяви за герой, посветил живота си да помага на други хора в отчаяна нужда

Любопитно
23:30 - 06 Юли 2022
10287
Убиха бразилска моделка, сражаваща се за Украйна

Бразилска манекенка, която се присъедини към украинските сили като елитен снайперист в битката срещу Русия, беше убита по време на ракетен удар, казаха нейни роднини.

Талита до Вале, 39-годишна бивша манекенка, която беше в Украйна само от три седмици, загина при руски ракетен удар на 5 юни в Харков, където беше бомбардирана.

Доброволката от Сао Пауло загина заедно с бившия боец от бразилската армия Дъглас Буриго, 40, който беше на път да я евакуира от бункер, когато беше убит.

Бившата моделка Талита, която също е посещавала юридическо училище, е публикувала видеоклипове от времето си в Украйна в канала си в YouTube, което документира предишния й опит като борец срещу Ислямска държава в Ирак.

Докато била в Ирак, До Вале се обучавала като снайперист в независимия регион Кюрдистан. Брат й, Тео Родриго Виера, я обяви за герой, посветил живота си да помага на други хора в отчаяна нужда.

В Украйна До Вале се сражавала като снайперист и осигурявала прикритие на украинските войски от настъпващите руски сили. Брат й споделя, че тя е оцеляла при по-ранна бомбардировка в Киев, но не успяла да говори много с роднините си, тъй като мобилните телефони се следят от руски дронове.

Превод от в. Ню Йорк поуст