Убиха катеричка с две бебета в Търговище (СНИМКИ +18)

Народът скочи срещу жестокостта при санитарна сеч в парк „Борово око”

Крими
19:35 - 29 Март 2019
5020
Убиха катеричка с две бебета в Търговище (СНИМКИ +18)

Катеричка с две бебета бе убита при санитарна сеч в Търговище. Жестокостта лъсна от публикация във фейсбук. Проверака на Lupa.bg показа, че от три дни в местния парк „Борово око” тече санитарна сеч. Убийството на катеричката и нейните бебета станало именно покрай кастренето на опасни дървета.

Съобщение на община Търговище гласи, че е започнало премахването и окастрянето на увредени дървета в парка. Мерките се предприемат след извършени външни оценки на двама ландшафтни архитекти към ботаническите градини в София и Балчик. Те са направили оглед на всяко от дърветата в парка с подробно обяснение на състоянието му.

Намаляване на короните и окастряне на сухите клони ще бъде извършено на други 11 дървета. До 6 метра височина ще бъдат намалени двете тополи в близост до Художествената галерия и детската площадка в района. Окастрени ще бъдат сухи клони на брези из целия парк.

Засега не е ясно как катерицата е пречела на работниците, че да се наложи тя да бъде убита, а възмущение от гаврата набира все по-голяма сила в социалната мрежа.