Убийците на Чората остават на топло - 2-ма са вътре, в понеделник прибират останалите

Мирослав Писов обвини Лозан Панов и се предаде сам

Новини
15:10 - 20 Април 2019
6438
Убийците на Чората остават на топло - 2-ма са вътре, в понеделник прибират останалите

Полицаите, които късно снощи разбраха, че са осъдени на по 7 г. затвор за смъртта на Ангел Димитров - Чората, остават в следствения арест до понеделник. Снощи в дома му бе арестуван Борис Механджийски. Днес в 13 ч доброволно в полицията се предаде Мирослав Писов. Янко Граховски е в Германия от 7 г. и се очаква да се върне у нас. До понеделник се очаква да бъдат задържани Иво Иванов и Георги Калинков. По непотвърдена информация, една след като петимата бъдат задържани, ще бъдат преместени в затвора в Бобов дол.

Адвокатите им все още не са получили решението на ВКС с окончателната присъда. Веднага след като го получат, ще пуснат молба до главния прокурор Сотир Цацаров с искане за отлагане на изпълнението на наказанието и възобновяване на делото.

"Това е политическо решение на групата на Лозан Панов, която не работи за България, а следва един странен неолиберален модел, на джендърството в обществото и легализиране на наркотиците", гневен каза Мирослав Писов на влизане в полицията.

Родителите на починалия Ангел се въздържат от коментар, защото не са видяли решението. "Не може да бъде! След като 14 г. се борим за правдата, дано да е истина това, което казвате", бяха първите думи на бащата Райчо, след като разбра в петък от наш репортер за присъдата.

Припомняме, че снощи, 14 г. след акция „Респект” и 1 г. след прекратяване на делото по давност, петимата благоевградски полицаи, участвали в задържането на Чората, влизат в затвора за 7 г