Учебен самолет се разпадна над стадиона в Оризари, 2-ма загинаха (ОБЗОР)

Пилотът Стефан Василски и 18-годишният му ученик станаха курбан за Лазаровден

Актуални новини
15:30 - 20 Април 2019
5672
Учебен самолет се разпадна над стадиона в Оризари, 2-ма загинаха (ОБЗОР)

Части от самолета, който се разби над Оризари, Пловдивско тази сутрин, са се разхвърчали над стадиона в селото. Част от крилото на малката летателна машина е паднало на метри от вратарската врата. В този час районът е отцепен, хора до мястото на инцидента не се допускат.

Стана ясно и кои са загиналите при самолетната катастрофа. Стефан Василски - собственик на аероклуб "Белозем" е пилотът, а Виктор Аламански е неговия спътник, който е на едва 18-годишна възраст.

Самолетът е бил забелязан да кръжи в кв. "Кършияка" в Пловдив минути преди инцидента, сигнализираха очевидци. Според тях машината се е разпаднала във въздуха.

Останките от машината на стадиона - снимка Trafficnews.bg

Причините за разбиването на малкия самолет тепърва ще се изясняват, заяви директорът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков. Той даде подробности около трагичния инцидент с двамата загинали – те са пилот и ученик.

Непосредствено преди трагедията се е провеждало състезание по радиоуправляеми дронове в памет на пилота Тодор Шейтанов. Голямата награда е била 15 минути полет със самолета на пилота Стефан Василски. Преди да започне състезанието обаче, Василски и неговият ученик са направили параден полет над стадиона, за да поздравят присъстващите. Така е било по сценарий. Точно в този момент крилото се е отцепило от тялото на самолета и е станала трагедията.