Учител наби 11-годишно дете в Габрово

Крими
14:50 - 17 Април 2019
2585

Дете на 11 години от габровското основно училище "Св. св. Кирил и Методий" е било бито от учител. Случката се е разиграла във вторник по обяд, 16 април, съобщиха от полицията в града.
Сигналът в МВР е подаден от майката на момчето Ася Йосифова привечер. По нейни думи, синът й Асен е бил бит и душен от преподавателя в школото Камен Калчев. Причината - не показал извинителна бележка от родител, че два дни ще отсъства. Думите на пострадалото дете са потвърдени и от негови съученици.
Извършен е преглед в Отделението по съдебна медицина в областната болница "Д-р Тота Венкова" и е назначена съдебно-медицинска експертиза. Детето не е настанено в болницата. 11-годишното момче обаче е силно разстроено.
В районното полицейско управление в Габрово е започнало досъдебно производство за нанасяне на телесна повреда на малолетен от длъжностно лице. Регионалното управление на образованието (РУО) е уведомено за случая и в момента извършва проверка. Оттам са подали сигнал в Отдела за закрила на детето, съобщи началникът на РУО Георги Маринов. По думите му директорът Илиана Илиева ще потърси дисциплинарна отговорност на учителя, посегнал на детето.