Удар на Lupa.bg: БНТ взима Петър Бакърджиев от Би Ти Ви

Националната телевизия започва офанзива по привличане на кадри в спортния отдел

Ексклузивно
08:08 - 06 Септември 2019
22223
Удар на Lupa.bg: БНТ взима Петър Бакърджиев от Би Ти Ви

Топ репортерът на Би Ти Ви Петър Бакърджиев е все по-близо до спортната редакция на БНТ, научи Lupa.bg. Репортерът и водещ, който миналата година спечели наградата за спортна журналистика "Братя Ексерови", все още не е дал окончателния си отговор за трансфера в телевизията-майка.

Бакърджиев е пред дилема, тъй като заплатите в държавната медия не са особено високи. Наред с това обаче в Би Ти Ви единствените му изяви вече са в сутрешния блок и като водещ на някоя обедна емисия, както и епизодични отразявания на любимите му баскетбол и волейбол. Също така не е за подценяване и още един факт - в спортната редакция на БНТ работи жена му Гергана Гунчева.

Ръководството на държавния канал стартира офанзива по привличане на хора от спортната гилдия, тъй като редакцията доста осиротя. Последното голямо име, което се раздели с медията на данъкоплатците, беше това на Камен Алипиев - Кедъра. Проблем при него се оказа липсата на диплома за висше образование. Всички в спортната гилдия застанаха зад Алипиев, който даде много години от живота си за БНТ с отразяването на различни спортни мероприятия - от любимия му баскетбол, като се мине през футбол, ски и останалите спортове от зимни и летни Олимпиади.

Преди него от БНТ си тръгна и Витoмир Caръивaнoв - шефът на спорта. Той се разделя със "Сан Стефано" 29, независимо, че преди години работи заедно в ТВ7 с настоящия генерален директор Емил Кошлуков. 

Рокадите започнаха малко преди това - Сашо Йовков беше назначен за шеф на спорта, като вариант за този пост беше Ивайло Ангелов. Мексикото, както е известен Ангелов, дори беше махнат като отговорник за българския футбол, а на негово място беше сложен ветеранът Петър Василев - Петела. Това подразнило Ивайло, който започнал да гледа вече в друга посока, различна от високата сграда до Орлов мост.

От спорта един по един си тръгнаха и други от опитните в редакцията, но и значително по-млади - Радослав Любомиров започна работа от началото на септември в Министерство на спорта, Волен Филчев премина с трансфер в Нова телевизия и от мъжката част остана Росен Станчев, който преди две години дойде от ТВ+.

Преди това си тръгна и Георги Славчев, който отиде в Нова телевизия, а малко преди него и един от основните коментатори Никола Ибришимов, както и Методи Манченко, разделил се със скандал. 

Засега в редакцията остава Радина Жекова. Русата едрогърда блондинка от Варна беше пред махане, тъй като Витомир Саръиванов я беше нарочил за сметка на две красиви дами, които доведе в телевизията.

Като водещи на емисиите остават Сашо Йовков, Свобода Маданска, Цветелина Абрашева и Ивайло Ангелов. А репортери и хора с опит - никакви. Причината е, че твърде малко спортни предавания и събития останаха да се предават в БНТ, а медията все повече губи позиции и надпревара за излъчване на големи спортни събития.