Удариха църковната мафия , разследват сделки с имоти за милиони

Прокурори са влезли в нотариална кантора в центъра на София

Новини
13:15 - 09 Юли 2019 (обновена)
3081
Удариха църковната мафия, разследват сделки с имоти за милиони

Акция на прокуратурата се провежда в центъра на София. Полицаи пазят входа на нотариална кантора на кръстовището на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и "Граф Игнатиев". 

Отпред има и кола на прокуратурата, което означава, че разследващите търсят документи в нотариалната кантора. Засега от държавното обвинение отказват информация.

По информация на "24 часа" се разследват сделки с църковни имоти на една от епархиите. Сигналът за прехвърлянето на имотите е от представители на Св. Синод. Става дума за престъпна група, която е искала да овладее апетитна сграда в центъра на София с фалшиви документи. Нотариалната кантора, в която се провежда акцията, вероятно има връзка с разследваните сделки на имоти.

Акцията на прокуратурата започнала след сигнали от западноевропейския митрополит Антоний и от наследник на апетитен имот в столицата. Оказа се, че имуществото им има нови собственици, без да са го продавали.

"След придобиването на тези имоти, лицата много бързо са се освобождавали от тях, т.е., сключвали са други сделки за покупко-продажба. Интересното е, че тези сделки са между тях", каза градският прокурор на София Емилия Русинова.