Уитни Хюстън „опознала“ кокаина още на 14 години

Нещо за четене
21:43 - 07 Ноември 2019
2906
Уитни Хюстън „опознала“ кокаина още на 14 години

Уитни Хюстън, която почина през 2012-а година във ваната на хотелската си стая в Бевърли Хилс, за пръв път опитала кокаин, когато била едва на 14 години. Това разказва в мемоарите си нейната най-добра приятелка Робин Крауфорд.

Книгата, която излезе на пазара в САЩ е озаглавена „Песен за теб: Моят живот с Уитни Хюстън“.

Двете се запознали през 1980 в Ню Джърси на летен лагер като тийнейджърки и бързо станали неразделни. Робин била до певица, когато започнала да добива известност, но също така станала свидетел на големите злоупотреби на звездата с наркотиците. Приятелките пушили за пръв път марихуана през лятото, в което се родила дружбата им. По това време Уитни вече била пробвала кокаин.

Певицата е известна със злоупотребите си с дрога и алкохол, които се смята, че са довели до фаталния край на нейния живот. Те се задълбочили след брака й с певеца Боби Браун – пълен с насилие, луда любов и изневери. Всичко това гарнирано с много кока.

В книгата Робин разказва: „Уитни беше наясно, че има проблем с наркотиците. Тя обичаше да ми казва – „Мога да спра когато си искам с кокаина. Но, просто още не съм готова да го направя.“

Освен това приятелката на Хюстън споделя, че двете са имали любовна връзка.

Това се случило още през лятото на тяхното запознанство, когато Уитни била на 17, а Робин на 19. „Тогава се влюбихме и се целунахме за пръв път“, пише още в мемоарите. Певицата сложила край на интимните им отношения, когато подписала първия си музикален договор, защото се опасявала, че ще й лепнат етикет „лесбийка“ и това може да попречи на кариерата й. Двете обаче останали близки приятелки до 2000-та година.