Украйна е свалила 10 от 16 руски дрона

Украйна
11:08 - 09 Февруари 2024
1171
Украйна е свалила 10 от 16 руски дрона

В петък вечерта Русия атакува Украйна с 16 ударни дрона от типа "Шахед" 136/131, 10 от тях бяха свалени, съобщиха украинските военновъздушни сили (ВВС), цитирани от Ройтерс.

Безпилотните самолети-камикадзе, както се казва в сутрешния доклад, са били свалени в Харковска, Херсонска и Николаевска области.

Ден преди това украинските военни съобщиха за ликвидирането на 11 безпилотни самолета-камикадзе от 17.

Ръководителят на Харковската регионална военна администрация Олег Синегубов каза, че в резултат на нападението с дронове е повредена гражданската инфраструктура в Змиевската община и са поразени хотел и ресторант.

Според информацията има един пострадал, на когото е оказана помощ на място. Пострадали са също частни жилищни сгради, сграда на триетажна база за отдих и столова, изброи губернаторът.

Русия не коментира последния обстрел на Харковска област, който беше споменат и от ВВС на украинските въоръжени сили в сутрешния доклад.

В нощта срещу сряда Украйна беше ударена от комбинирана атака от повече от 40 ракети и над 20 дрона, съобщиха властите. Руското министерство на отбраната твърди, че целите са били предприятия от военно-промишления комплекс.