Украйна е свалила две руски ракети и четири дрона

Украйна
11:46 - 08 Август 2024
400
Украйна е свалила две руски ракети и четири дрона

Украинските военновъздушни сили обявиха днес, че са свалили две от четирите ракети, изстреляни от Русия, и всичките четири дрона, с които е било осъществено руско нападение през изминалата нощ, предаде Ройтерс.

Русия е изстреляла две ракети Х-59, които са били прехванати от Украйна, и две балистични ракети "Искандер-М", се посочва в изявлението на украинските ВВС.

Ракетите "Искандер-М" са били насочени към североизточната Харковска област, уточни украинската армия. До днес сутринта началникът на Харковската областна военна администрация Олег Синегубов не е дал информация за последиците от нападението, отбелязва Ройтерс.

Колегата му начело на Днепропетровска област Сергий Лисак заяви, че противовъздушната отбрана е унищожила ракета над неговия регион в Централна Украйна. Областният управител допълни, че в резултат от редица нощни нападения в тази област е ранено 12-годишно момче, а щети са нанесени на две жилища.

Началникът на Кировоградската областна военна администрация Андрий Райкович каза, че в този централен регион няма щети благодарение на действията на украинската ПВО.