Украйна губи със светкавична скорост американските си танкове

Топ
12:26 - 16 Септември 2024
2423
Украйна губи със светкавична скорост американските си танкове

Въоръжените сили на Украйна губят американските си танкове Abrams със значителни темпове, пише Military Watch Magazine. "Последните изображения показват, че скоростта на загуба на танкове Abrams от украинските войски се е увеличила значително“, се казва в материала.

Отбелязва се, че повече от 20 от 31 танка, доставени в Украйна, са унищожени, извадени от строя или пленени. В интервюта за западни медии украинските военнослужещи подчертават недоволството си от характеристиките на този модел, като се позовават както на технически проблеми, по-специално ниската устойчивост на електронните компоненти на конденз, така и на уязвимостта от руски оръжия, добавя авторът на статията.

"Съобщава се, че самият размер на превозните средства ги прави особено привлекателни за стрелба, а по-големите им профили в сравнение със съветските танкове като Т-80 и Т-64 ги правят по-лесни мишени“, обобщава изданието.

По-рано в четвъртък Министерството на отбраната съобщи, че по време на боевете за село Мемрик в Донецка област руски войници са унищожили американски танк Abrams и друга западна техника.