Украйна и Русия съобщиха за нови атаки с ракети и дронове

Украйна
12:30 - 26 Май 2023
2807
Украйна и Русия съобщиха за нови атаки с ракети и дронове

Украйна и Русия съобщиха снощи за нови атаки с ракети и дронове, както и за поредица от експлозии, предаде ДПА.

Украинските ВВС собявиха, че Русия е изстреляла 17 ракети и 31 дрона камикадзе срещу Украйна, а десет крилати ракети, 23 ирански дрона "Шахед" и два разузнавателни дрона са били свалени.

Сигнали за въздушна тревога снощи звучаха в цяла Украйна. Украинските власти съобщиха за удари в района на Харков и Днепропетровск, където местната администрация съобщи за експлозии, един пострадал и нанесени щети на две предприятия, бензиностанция и къща.

Русия също съобщи за атаки на своята територия, за които твърди, че са били извършени от украинци. В град Краснодар е имало експлозия, за която се подозира, че е била причинена от атака с дрон. Местните власти казаха, че са били поразени административна сграда и жилищна сграда. Имаше съобщения и за нови артилерийски атаки срещу град Грайворон в Белгородска област. В понеделник беше съобщено, че тежко въоръжени бойци са нахлули в областта от украинска територия. Руското министерство на отбраната съобщи, че "е унищожило" повече от 70 нападатели, пише БТА.

В съседната Ростовска област местният губернатор каза, че силите за ПВО вчера са свалили украинска ракета близо до Морозовск, където се намира руска военновъздушна база, предаде Ройтерс.