Украйна: Край Авдеевка се водят интензивни боеве

Украйна
11:55 - 27 Ноември 2023
2532
Украйна: Край Авдеевка се водят интензивни боеве

Генералният щаб на украинските въоръжени сили в доклад от понеделник сутринта съобщава, че през последните 24 часа украинските военни са отбили 30 руски атаки в района на Авдеевка, цитира информацията Би Би Си.

"В Авдеевско направление противникът, с подкрепата на авиацията, не се отказва от опитите си да обкръжи града. Нашите войници упорито държат отбраната, нанасяйки значителни загуби на нашествениците", се казва в доклада.

Генералният щаб пише, че през последните 24 часа руснаците са атакували самата Авдеевка и по двата фланга, северозападно и югозападно от Авдеевския перваз.

Украински военни блогъри през последните 24 часа потвърдиха съобщения от руски z-блогъри, че по-специално руските части са успели да напреднат малко в югоизточните покрайнини на Авдеевка, от района на станция Ясиноватая-2 по-рано заети от тях, до близкото вилно село и към същинският град.

Американският институт за изследване на войната пише за същото в еждневния си доклад, като допълнително се позовава на геолокационни проучвания на района на битката.