Украйна съобщава за успехи край Бахмут и на юг

Украйна
13:30 - 25 Юли 2023
2445
Украйна съобщава за успехи край Бахмут и на юг

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна съобщи, че украинските войски провеждат настъпателни действия северно и южно от град Бахмут. По-специално, те са успели да отстранят руснаците от позиции близо до Андреевка, цитира съобщението Руската служба на Би Би Си.

"По време на провеждането на настъпателни и щурмови действия на Силите за отбрана противникът беше принуден да се оттегли от позиции в района на Андреевка", каза във вторник сутринта Андрей Ковальов, представител на Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна.

В същото време, според него, руснаците са направили неуспешни опити за настъпление в районите северозападно от Орехово-Василевка, южно от Ивановски и западно от Клешчеевка.

На южния фронт украинските войски са постигнали успех близо до село Старомайорское. Сега, според представителя на Генералния щаб, Силите за отбрана са удържали завзетите позиции.

Като цяло през изминалото денонощие по целия фронт са се състояли 35 сражения между руските и украинските войски.

Въоръжените сили на Украйна продължават да провеждат контранастъпление в мелитополското и бердянското направление, закрепили са се на постигнатите позиции, съобщава украинският Генерален щаб.