Украинец превзе вила на щерката на Путин (ВИДЕО)

Актуални новини
11:53 - 14 Март 2022
4466
Украинец превзе вила на щерката на Путин (ВИДЕО)

Докато армията на Путин настъпва неумолимо в Украйна и вече е превзела някои населени места, вчера във френския курорт Биариц местен активист е превзел Путинова територия - вилата на едната от дъщерите на руския президент, и е развял там украинското знаме.

Във видеото е показана обстановката, в която живее дъщерята на Путин. Превзелият огромната луксозна сграда я е обявил за Народен дом, в който ще бъдат приютявани бежанци от путиновия режим.

В следствие на този акт, френската полиция е арестувала Сергей Троян и Пиер Хафнер, които проникнаха във вилата на Путин.

Асоциация „Новите дисиденти” и независимия правозащитник Владимир Осечкин изпратиха отворено писмо до медиите, настояващи за незабавното им освобождаване:

„Асоциация „Новите дисиденти“ и аз лично се обръщаме открито към френската полиция с молба за освобождаване на Пиер Хафнер и Сергей Троян. Тези добри хора не направиха нищо лошо. Всички те и ние предложихме да се използват вилите на руски олигарси за настаняване на бежанци от Украйна. Режимът на Путин започна войната, преди това режимът на Путин създаде конвейери за мъчения, които Сергей Савелиев ни помогна да разобличим. Повече от 20 години режимът на Путин нанесе непоправими вреди на руската икономика, корупцията от Русия започна да се изнася в чужбина, а руските олигарси се превърнаха в агенти на влияние и провеждаха политиката на Путин по целия свят. Задържането и арестът на нашите приятели са лишени от нещо важно - справедливост. Санкциите вече са наложени на Путин в САЩ и Великобритания, а санкции са въведени и в Европа. Имуществото им подлежи на запор и е важно да се проучат източниците на произход на тези милиарди. И ние сме за превземането на вили, говорим само за необходимостта от настаняване на украински бежанци и тези, които пострадаха от режима на Владимир Путин в тези вили. Сергей е една от жертвите на този режим. Освен това Сергей е герой. Свобода за Сергей и Пиер!”