Украинка: Искам да се изплюя в лицето на Копейкин!

Свят
14:45 - 20 Май 2022
9353
Украинка: Искам да се изплюя в лицето на Копейкин!

"Три месеца изминаха от войната в Украйна. Хората там живеят в очакване. Всичко започна с шок и паника, хората се разпръснаха из Европа. Има толкова невидими разрушения. Навсякъде, където идем, ще носим емоционалното си състояние от войната", това каза украинският културен деец Таня Станева и кореспондент на Би Ти Ви в Украйна.

"Много искам да срещна Костадин Костадинов - Копейкин, и да му се изплюя в лицето. Ако има тази възможност, ще я направя.

За съжаление по-глупавите хора, които не могат да анализарат нещата, вярват на неговата пропаганда.

Тези, които следват руската пропаганда, оскверняват паметта на Иван Минков", каза още тя. 

Станева направи и репортаж за младия бесарабски българин Минков, който загина във войната в Украйна.

Били са на позициите си, но са били обкръжени от руската окупационна армия. При опит за евакуация колата е била трета в конвоя. Руската армия започва да обстрелва колоната и взривяват първата кола. Останалата част от колоната обръща и се връща на позициите си.

Украинските войници успяват да се укрият, но руската армия взривява сградата, в която са те. Иван остава под развалините на сградата, до които дълго няма достъп.

Близките му дълго се надяват, че може да е жив, че някой от местните жители го е спасил или може да е в плен, но жив. Иван е имал приятелка, на която е смятал да предложи брак. Сега тя разказва, че той ще остане първата ѝ любов.

Украйна винаги ще помни подвига му, а едно българско село в Украйна ще го увековечи като преименува улица в негова чест. Местните жители събират пари за паметник на младият войник Иван Минков.