Украинска снайперистка се омъжи на фронта

Тя сподели моменти от своя „перфектен ден“ в Инстаграм

Украйна
21:52 - 17 Октомври 2022
6340
Украинска снайперистка се омъжи на фронта

Известната украинска снайперистка Евгения Емералд – известна в родината си като "Жана д'Арк" - се омъжи за мъж, когото срещна в началото на инвазията на Русия.

31-годишната снайперистка и колегата Й Евгений Стипанюк се ожениха близо до фронтовата линия на войната на церемония, проведена в гора в Харков.

Датата на сватбата беше особено важна за двойката, тъй като петък беше Денят на защитниците, официален празник в чест на ветерани и загинали членове на украинските въоръжени сили. Случи се, че тогава е и рожденият ден на Стипанюк.

Военен генерал организира сватбата на двойката, която се влюби скоро след началото на войната през февруари и бързо се сгоди през август.

„Разбираме, че всеки ден може да е последен и не искаме да отлагаме живота за по-късно“, написа Емералд в Инстаграм.

На снимки, споделени в социалните медии, Емералд може да се види облечена в дълга бяла сватбена рокля, докато съпругът й е избрал да носи военната си униформа и да носи пистолет. Вместо цветя булката държеше в ръцете си житни класове.

Тя сподели моменти от своя „перфектен ден“ в Инстаграм, като написа, че „не може да си представи по-идеална сватба!“

„Днес официално станах съпруга на военен. Това се случи на фронтовата линия и генералът от въоръжените сили на Украйна проведе церемонията“, каза Емералд.

„Това е специален ден – има много празници. Искам да поздравя всички защитници. Слава на Героите! Поздравявам и моя любим, защото днес има рожден ден. Сега той определено никога няма да забрави датата на сватбата си.”

Превод от в. "Ню Йорк поуст"