Украински снайперист ликвидира „касапина Ваха“ (ВИДЕО)

Общество
18:04 - 06 Юни 2022
14402
Украински снайперист ликвидира „касапина Ваха“ (ВИДЕО)

Украинските въоръжени сили убиха в Харковска област боеца от частната военна компания "Вагнер" Владимир Андонов – Ваха.

Смъртта на „доброволецът от Бурятия“, използвана от руски източници за участието му във войната в Украйна, беше съобщена за първи път от „Московский комсомолец“. Информацията беше потвърдена от клона на руската организация "Бойно братство" в Бурятия.

„Смъртта в Украйна на Владимир Анданов, по-известен като Ваха, стана известна. Той загина снощи при разузнаване на района заедно с приятеля си“, пише вестникът и добавя, че Ваха най-вероятно е бил убит от снайперист.

Според украински източници Ваха или Ваха Донбас се смята за палач от частната военна компания Вагнер. През 2014 г. роденият през 1978 г. боец в Бурятия придобива слава като кръвожаден касапин през след битките за Дебалцово.

Ваха лично участва в разстрела на украински военнопленници в Логвиново и името му се появява в базата на Миротворец, в която са изброени всичките му престъпления.

След участието си в клането на цивилни в Донбас, Андонов се премества в Сирия, където става наемник на Вагнер, участва в операциите на ротата в Либия, а след 24 февруари се появява в зоната на военни действия в Украйна.