Украински син: "Татко, моля те, не умирай!" (ВИДЕО (18+)

Довърши ме!, стене родителят след руски обстрел

Новини
21:11 - 04 Март 2022
7825
Украински син: "Татко, моля те, не умирай!" (ВИДЕО (18+)

Украинско семейство успява да се евакуира от Киев, но по-късно баща и син се връщат, за да вземат и трите си кучета и да ги изведат на безопасно място.

Видеото започва с това как двамата, заедно с животните в колата, се движат в покрайнините на града. Всичко е спокойно. Синът снима с телефона си.

„Нормално засега“, се чува глас.

Любителският репортаж на младежът продължава, забелязват горящи сгради, двамата коментират видяното, докато попадат под обстрел от руски конвой. Без предупреждение, без нищо.

Двамата се опитват да избягат, дават на заден ход, но обстрелът продължава. Автомобилът е повреден. На задната седалка кучетата са покосени от стрелбата.

Баща и син се опитват да продължат пеш, след като колата им е повредена от обстрела. Но стрелбата поваля и бащата.

Синът все още държи телефона си в ръка. Така успява да запише сетните минути на баща си.

„Татко, не умирай!“ Последното, което чува мъжът, преди да издъхне. Но преди това се моли на сина си да го застреля, да го „довърши“, за да не се мъчи.

Две от трите кучета също са убити от руския обстрел. Синът премества тялото на баща си встрани, а третото куче, което остава живо, ляга до трупа на стопанина си и не иска да го остави.

Колата им е цивилна. Москва продължава да твърди, че войниците ѝ не стрелят по мирно цивилно населени. От Свободна Европа са установили, че по време на стрелбата в района не е имало украински войници.