Украинските сили разбиха парашутно-десантен полк край Бахмут

Русия
12:08 - 15 Септември 2022
3257
Украинските сили разбиха парашутно-десантен полк край Бахмут

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са ликвидирали значителен брой военнослужещи и техника на 137-и полк от 106-а въздушно-десантна дивизия на Руската федерация. Това съобщи Генералният щаб на ВСУ.

В съобщението се казва, че е потвърдено унищожаването на голям брой десантчици и военна техника на този полк в Бахмутско направление, поради което полкът няма да може да продължи бойните действия без от руското командване да бъдат изпратени подкрепления. 

Само преди два дни офицерът от ВСУ Анатолий Щефан с позивна Щирлиц съобщи, че край Изюм е  убит командирът на същия полк подполковник Павел Кривов.

През март от градския съвет на град Рязан, където по принцип е дислоциран 137-ми полк, съобщиха за четирима загинали техни военнослужещи в Украйна. Сред тях се оказа синът на вицегубернатора на Ненецкия автономен окръг на Руската федерация Александър Дудоров - Георгий Дудоров. Дудоров-младши е бил заместник-политотдел на разузнавателната рота на 137-и парашутен полк на 106-та тулска гвардейска парашутна дивизия. Самият полк е воювал по-рано в Афганистан и в Първата чеченска война.