Унгария, Чехия и Израел с обща коронавирус стратегия

Основната тема на срещата ще бъде усилието за ограничаване на пандемията

Свят
11:53 - 09 Март 2021
2932
Унгария, Чехия и Израел с обща коронавирус стратегия

Ръководителите на Унгария, Чехия и Израел се срещат във вторник, за да обсъдят политиките за коронавируса, съобщиха от кабинета на унгарския премиер Виктор Орбан.

"Основната тема на срещата ще бъде усилието за ограничаване на пандемията", се казва в изявлението. Вчера Унгария наложи нови ограничения, за да ограничи третата вълна от инфекции с COVID-19.

По-рано ръководителите на Израел, Австрия и Дания застанаха рамо до рамо в Йерусалим, за да обявят официално, че създават COVID-19 ваксинен съюз. Създават съвместен фонд за по-нататъшно изследване на ваксини и сътрудничество в производството, като това се прави с цел ускоряване на веригата за доставка на ваксини.

През февруари Израел и Кипър договориха свободно пътуване за Covid ваксинирани туристи. Преди това Израел постигна подобна сделка и с Гърция.

Правителствата и разработчиците по целия свят проучват потенциалното използване на "паспорти за ваксини" като начин за отваряне на икономиката чрез идентифициране на защитените срещу коронавируса.