УНИЗИТЕЛНО след отлагането с Левски: Пребиха Лудогорец на празен стадион!

Разградчани отнесоха седем гола от Карабах

Спорт
23:46 - 13 Август 2024
2873
УНИЗИТЕЛНО след отлагането с Левски: Пребиха Лудогорец на празен стадион!

Лудогорец загуби тежко от Карабах с 2:7 след 120 минути игра и отпадна от Шампионската лига след общ резултат 4:8. "Орлите" ще играят плейоф за влизане в групите на Лига Европа срещу Петрокуб от Молдова, който победи уелсците от Дъ Ню Сейнтс с общ резултат 1:0.

Гостите от Азербайджан поведоха в седмата минута, но Лудогорец успя да обърне с попадения на Квадво Дуа в 13-ата и 23-ата минути. В края на първата част Карабах вкара нови две попадения чрез Ясин Бензиа и Патрик Андраде. Така се стигна до продължения, а в първото такова Байрамов се разписа за 2:4. В 111-ата минута Редон Джиджа отбеляза и пето попадение във вратата на Бонман, а секунди след това Патрик Андраде оформи крайното 2:6.

Още в седмата минута гостите от Азербайджан поведоха в резултата. Диниш Алмейда върна къв Оливие Вердон, който се забави и Жуниньо успя да му отнеме топката и да я прати във вратата на Бонман за 0:1.

Разградчани бързо се върнаха в двубоя. В 13-ата минута след центриране в наказателното поле Пьотровски продължи към Диниш Алмейда, който стреля в гредата, а след това Квадво Дуа намери целта с глава за 1:1.

В 21-ата минута след като преразгледа с помощта на ВАР ситуация в наказателното поле главният съдия Симоне Соза отсъди дузпа за Лудогорец. С изпълнението се зае Квадво Дуа и не остави шанс на Бунтич да отрази изстрела му от бялата точка.

В 30-ата минута Гурбан Гурбанов трябваше да прави принудителна смяна, като Марко Вешович напусна терена, а на негово място влезе Матеус Силва.

Само седем минути по-късно на Гурбанов му се наложи да направи и втора принудителна смяна. Патрик Андраде замени Марко Янкович.

В 42-ата минута Бонман изби в ъглов удар изстрел на Леандро Андраде.

В 44-ата минута италианският рефер отсъди дузпа за нарушение на Дерой Дуарте срещу Ясин Бензиа. Зад топката застана именно Бензиа, който изравни резултата в Разград.

В петата минута на добавеното време азербайджанците отново поведоха в резултата. Бензиа овладя топката на гърди и върна към Патрик Андраде, а с помощта на рикошет бившият играч на Черно море матира Бонман.

След почивката Георги Дерменджиев пусна в игра Ивайло Чочев на мястото на Якуб Пьотровски.

В 55-ата минута Сон стреля от свободен удар, но над вратата.

В 70-ата минута Руан Круз излезе на добра позиция, но стреля покрай вратата.

В 78-ата минута Абдела Зубир след серия от финтове стреля към вратата, но за щастие на Бонман уцели напречната греда.

В последните минути на двубоя играта се накъса като жълтите картони следваха един след друг.

За продълженията Аслак Фон Витри се появи в игра на мястото на Сон.

Във втората минута на първото продължение Карабах вкара четвърти гол във вратата на Бонман. Абдела Зубир с финтове се справи с влезлия като резерва Аслак Фон Витри и върна към друга резерва - Байрамов, който с мощен шут прати топката във вратата на "орлите".

В 101-ата минута Рик Джонатан обстрелва азербайджанската врата, но прати топката над напречната греда. В 109-ата минута Антон Недялков изби топката малко пред голлинията след изстрел на Бензиа.

В 111-ата минута Бонман отрази изстрел на Редон Джиджа, но при добавката футболистът на Карабах намери целта - 2:5. Само секунди след това попадение Лудогорец сякаш се разпадна и Патрик Андраде успя да вкара второто си попадение в срещата - 2:6.

В 118-ата минута Жулио Ромао стреля от границата на наказателното поле, Бонман изби, но Ясин Бензиа отблизо вкара за 2:7.