Упи Голдбърг свалена от екран, избъзика се с Холокоста

Шоу
11:58 - 02 Февруари 2022
2209
Упи Голдбърг свалена от екран, избъзика се с Холокоста

Актрисата Упи Голдбърг беше отстранена от токшоуто, което води, за период от две седмици, след като направи непремерено изказване за Холокоста. Носителката на "Оскар" заяви в предаването "The View" по ABC, че Холокостът е различен от това, което са преживели чернокожите й братя и сестри, защото включвал "две групи бели хора".

"В днешното си предаване казах, че Холокостът "не е свързан с расата, а с нечовешкото отношение на човека към човека". Трябваше да кажа, че става въпрос и за двете", написа Голдбърг в извинение в туитър късно в понеделник.

Въпреки извинението президентът на ABCКим Годуин заяви, че е решила, че това не е достатъчно. "Незабавно временно отстранявам Упи Голдбърг за две седмици заради нейните неправилни и обидни коментари", написа шефката й в изявление, публикувано от екипа за връзки с обществеността на телевизионния канал.

"Макар че Упи се извини, помолих я да отдели време за размисъл и да се запознае с въздействието на коментарите си", каза Годуин.

"Еврейският народ по света винаги е имал моята подкрепа и тя никога няма да се оттегли. Съжалявам за болката, която съм причинила", добави 66-годишната водеща и актриса.