Уволнената шефка на Патентното: Изгониха ме по телефона

Таня Найденова оспорва заповедта заради "скалъпени мотиви"

Политика
08:50 - 18 Август 2022
2526
Уволнената шефка на Патентното: Изгониха ме по телефона

Без заповед е отстранена от поста си вече бившата шефка на Патентното ведомство Таня Найденова. Тя получила обаждане по телефона, а багажът й бил свален от офиса й, докато Найденова била в отпуск. Това съобщи самата тя в ефира на bTV.

Скандалното уволнение стана преди няколко дни, когато внезапно на мястото на Найденова бе възстановена предшественичката й - проф. Владя Борисова. Таня Найденова бе назначена от кабинета на Кирил Петков. Новото ръководство на Министерството на икономиката мотивира решението за уволнението на Найденова с неявяване на работното място дни наред.

Тя обаче категорично посочи - била в командировка на административни съвети в Люксембург и Женева, където нейното участие е било задължително. След това е била в отпуск, разписан от бившия министър на икономиката Корнелия Нинова.

По думите й заповедта за отстраняването й е “абсолютно незаконосъобразна“ и е със “скалъпени мотиви“. Найденова заяви, че ще обжалва уволнението си. 

Найденова е била на същия пост и през 2014 г. при управлението на кабинета “Орешарски“. Преди това Таня Найденова дълги години беше съветник от БСП в Столичния общински съвет (СОС).

“Аз съм била експертно назначение. Член съм на БСП, не го крия, но това нищо не означава“, заяви Найденова.