Уволниха заместник-министъра, призовал Меси да се извини за расистки обиди

Спорт
11:00 - 18 Юли 2024
1753
Уволниха заместник-министъра, призовал Меси да се извини за расистки обиди

Президентът на Аржентина Хавиер Милей уволни заместник-министъра на спорта Хулио Гаро, който заяви, че Лионел Меси трябва да се извини за расистките обиди от страна на националите на страната по адрес на френските футболисти, съобщиха от пресслужбата на държавния глава в социалните мрежи.

"Президентът заявява, че никое правителство не може да казва на Аржентина, световен шампион и двукратен носител на Копа Америка, какво да казва, какво да мисли или какво да прави, точно както и на всеки друг гражданин. Поради тази причина Хулио Гаро вече не е заместник-министър на спорта", се казва в съобщението.

По-рано в интервю за радио "UrbanaPlay" Гаро каза, че смята, че "капитанът на националния отбор трябва да се извини в този случай, както и президентът на Аржентинската футболна асоциация".

След финала на Копа Америка, в който аржентинците победиха Колумбия с 1:0 след продължения, шампионите разпространиха в социалните мрежи видео, в което звучи песен, съдържаща обиди на расова основа, срещу футболистите на Франция.