Уволняват до седмици шефа на кардиолога с 57 бона заплата

Директорът на болницата в Пазарджик е и пенсионер по болест с 82% инвалидност

Топ
11:45 - 11 Ноември 2019
2145
Уволняват до седмици шефа на кардиолога с 57 бона заплата

Директорът на Многопрофилната болница за активно лечение в град Пазарджик д-р Васил Вълчев е освободен по разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Още през изминалата седмица министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е изпратил писма за свикване на Общо събрание на лечебното заведение, за да бъде извършена промяната в управлението на болницата. До избора на нов директор в МБАЛ-Пазарджик ще бъде назначен прокурист.

"Не съм уволнен", заяви пред "24 часа" д-р Васил Вълчев по повод информациите, че вече е  освободен от длъжност по разпореждане на министър-председателят Бойко Борисов. Получих писмо от министъра на здравеопазването за свикване на общо събрание на акционерите на болницата, защото ние сме търговско дружество. Това ще стане най-вероятно през декември и сигурно тогава ще ме освободят., допълни д-р Вълчев.

Здравният министър е поискал от Национална експертна лекарска комисия (НЕЛК) да направи проверка на ТЕЛК решенията, които са издадени от ТЕЛК комисиите в МБАЛ-Пазарджик.

Вчера от журналистическо разследване по Нова телевизия стана ясно, че директорът на пазарджишката болница е пенсионер по болест с 82% инвалидност и получава 700 лв. пенсия. Освен него са пенсионери и двама председатели на комисии на ТЕЛК в Пазарджик. Всички решения са на пазарджишкия ТЕЛК, който е на подчинение на директора д-р Васил Вълчев.

По разпореждане на министъра на здравеопазването Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ от днес започна пълна проверка на лечебното заведение в град Пазарджик.

Кардиологът д-р Петър Лазов бе уличен, че слага стентове на здрави хора, действително е взимал 57 000 лева заплата