Ужас: 2 ротвайлера разкъсаха дете край София

Свирепите кучета нападнаха дядо и трите му невръстни внучета край с. Железница, в "Пирогов" се борят за живота на едното

Общество
16:41 - 10 Април 2019 (обновена)
4824
Ужас: 2 ротвайлера разкъсаха дете край София

Ротвайлери нападна и нахапа жестоко три деца и дядо им край София. Трите хлапета - на 7, 9 и 12 години и възрастен мъж, с когото се разхождали в покрайнините на софийското село Железница, са били нападнати от две разярени кучета от агресивната порода, потвърдиха пред Lupa.bg от МВР.

Свирепите песове са били оставени без надзор. Те се втурнали към дядото и децата, без изобщо да бъдат провокирани.

Инцидентът е станал в ранния следобяд, около 13 часа, в сряда, 10 април. Пострадалите са откарани в болнично заведение за оказване на медицинска помощ. По неофициална информация едното от децата е почти разкъсано и е било с опасност за живота. Лекарите в „Пирогов" обаче успяха да го върнат към живот. Останалите две деца също имат рани, но не тежки. Те са в силен стрес и шок от преживения ужас. На дядото, който също е нахапан по ръцете и краката, е бита успокоителна инжекция.

На място незабавно са изпратени полицейски екипи, които локализирали кучетата. Предприети са действия за установяване на собственика или собствениците им. Смята се, че ротвайлерите са били участници в кучешки боеве.

Очаква се служители от Столично общинско предприятие „Екоравновесие" да приберат животните. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Преди малко от СДВР съобщиха, че дават извънредна пресконференция по темата. Тя ще се проведе в 17,30 часа. На нея ще се съобщят подробности за състоянието на децата и за това кой е бил стопанин на кучетата.

Репортерите на Lupa.bg следят темата. Очаквайте подробности по-късно