УЖАС! Легендата на БНТ Ласка Минчева бере душа без пукнат лев

Едно време
08:30 - 27 Януари 2021
16072
УЖАС! Легендата на БНТ Ласка Минчева бере душа без пукнат лев

Легендарната тв режисьорка от БНТ Ласка Минчева, която стои зад излъчването на програми като "Златният Орфей", "Мелодия на годината" и много от новогодишните шоута на Хачо Бояджиев, бере душа напълно ослепяла и без пукнат лев след тежък инсулт. Колегите на навършилата наскоро 79 години дама от телевизията-майка откриха кампания в опит да съберат пари за оцеляването на Ласка, която преди две години и половина загуби единствения си наследник - дъщеря си Вихра Смилова, покосена от коварен рак.

Грижите за възрастната дама в момента е поел племенникът й Атанас Михайлов, след като Минчева е покосена от тежък инсулт след трагедията с дъщеря си. Режисьорката е почти напълно парализирана и три пъти на ден приема инсулин, тъй като има и диабет.

С Митко Манчев и Кольо Анастасов подготвят поредното новогодишно шоу

Медицинските и рехабилитационните грижи за Ласка,  както и лекарствата, излизат около 1600 лева на месец - сума, която нито тя, нито Атанас могат да си позволят. Режисьорката се издържаше доскоро от дарителската сметка, открита на името на Вихра. Тя обаче беше срамно запорирана от банка заради дълг на покойната наследница на режисьорката, която през август 2018-а си отиде само на 51 след дълга битка с рак, разпрострял се в гръбначния стълб, главата и дробовете й.

Ласка Минчева е родена през 1942 г. на 12 януари в София и цели 42 години работи в телевизиии, за да се окаже накрая с на бунището с минимална пенсия. Кариерата си тя завърши във флагмана на Митко Пайнера "Планета".

"Хачо ме научи на всичко. Абсолютно на всичко. Имам най-хубави спомени, но до ден-днешен се будя в съня си от неговия крясък. "На трета камера!!!" Стряскам се", разказва Минчева за идола в професията си.

Ето и банковата сметка за дарения към Минчева в ДСК на името на Атанас Тодоров Михайлов, тел. 0888 974 096:

BG21STSA93000026724764