УЖАС! В Бразилия изравят гробове, за да погребат жертви на ковид

Свят
21:23 - 02 Април 2021
6771
УЖАС! В Бразилия изравят гробове, за да погребат жертви на ковид

В Бразилия изравят гробове, за да направят място за жертви на Covid. Принудителната ексхумация се наложи заради огромния брой на починали от коронавируса – 325 000. Това е и най-големият брой починали в света от началото на пандемията, пише в. "Сън".

Най-големият град в Бразилия Сао Пауло от вчера увеличава усилията за освобождаване на стари гробове, за да се направи място за растящия брой починали от КОВИД-19, а общината регистрира тази седмица рекорден брой погребения дневно.

Гробари в гробищен парк в северните предградия на Сао Пауло работят в защитни комбинезони, докато отварят гробове отпреди много години, изваждат останките на покойниците и ги прехвърлят на ново място.

Здравното министерство съобщи за 3769 починали вчера, което е малко под поставянето на рекорд за трети пореден ден.

Боливия вчера обяви, че затваря границите си с Бразилия заради опасения от прехвърляне на нов вариант на болестта, установен там.

За този нов вариант съобщи в сряда биомедицинският институт "Бутантан" и уточни, че той има сходни характеристики с южноафриканския вариант и е по-устойчив на съществуващите ваксини.

Държавите в региона са загрижени, че в Бразилия се развиват нови варианти на коронавируса на фона на растящ брой случаи и отказ на президента на Бразилия Жаир Болсонаро да подкрепи носенето на предпазни маски и налагането на локдаун.

Тази седмица гробари в гробището Вила Формоза с маски и пълни защитни екипи разкопават ред по ред гробове под светлината на прожектори и на лунна светлина.

След това пристигат новите ковчези, спускани един след друг под погледите на роднини с маски.

Във вторник в Сао Пауло е имало 419 погребения - най-много от началото а пандемията. Ако погребенията продължат със същия темп, ще се наложи градските власти да вземат допълнителни мерки.

В момента в Бразилия са около една четвърт от всички смъртни случаи от КОВИД-19, повече отколкото във всяка друга държава.