Ужас в Lupa.bg! 20 със съмнение за коронавирус във ВМА!

У нас
12:56 - 27 Февруари 2020
50823
Ужас в Lupa.bg! 20 със съмнение за коронавирус във ВМА!

Първите със съмнения за коронавирус в България вече са факт! Десетки пациенти са под карантина във ВМА в София, като точната бройка на потенциално заразените все още не е оповестена официално. По информация на Lupa.bg евентуалните носители на заразата-убиец са около 20 човека.

От пресцентъра на ВМА споделиха за Lupa.bg: "Настанени са 14 души със съмнения за коронавирус, подчертаваме - съмнения. Направени са им изследвания. Не можем да се ангажираме кога точно ще станат ясни резултатите, но ще бъдат оповестени официално". След 16 часа в четвъртък от болницата оповестиха, че са излезли резултатите на 7 души от изследваните. Всички до един са отрицателни.

Междувременно вървят слуховве, че от няколко дни заразени с коронавирус са били поставени под карантина и пазени в тайна, за да няма излишна истерия в България. От властите категорично отричат това да е вярно.

Преди две седмици случай на български гражданин, пристигнал от Италия, е бил хоспитализиран, а направените проби тук са изпратени в Амстердам.

Същевременно с редакцията на Lupa.bg се свърза медицинско лице от болница "Токуда", за да сподели информацията, че при тях са приети двама със съмнения за коронавирус. От отдел "Работа с пациенти" признаха, че нямат право да дават информация затова дали има заразени с опасния китайски вирус. Въпреки това обаче обясниха, че подадената ни информация не била вярна, защото такива болни в "Токуда" няма.