В 12 без 5: Пуснаха конкурс за нови шефове на ДКК

Срокът за подаване на документите е 30 юни

Общество
20:46 - 28 Юни 2022
3006
В 12 без 5: Пуснаха конкурс за нови шефове на ДКК

Конкурс за трима представители на държавата в Съвета на директорите на ДКК е обявило Министерството на икономиката в деня. Срокът за подаване на документите е 30 юни.

Броят на членовете в Съвета на директорите беше намален от министъра в оставка Корнелия Нинова от петима на четирима в края на май, когато тя освободи Таня Митова, назначена от нея през февруари. Тогава за изпълнителен директор до провеждане на конкурс пък беше избрана Смиляна Нитова.

Трима членове се търсят и в Национална компания “Индустриални зони”, където Съветът на директорите беше намален от 7 на 5 членове. Нинова преизбра единствено Добринка Вичева, а за шеф беше избран бившият председател на КЗК Петко Николов.

Преди 10 дни Нинова е освободила и шефът на агенцията за експортно застраховане Момчил Ройнев, както и неговата заместничка Любима Стефанова. На мястото на Ройнев са избрани Гълъбин Гълъбов и Веселин Рашев, досега членове на Надзорния съвет. Сега се провежда конкурс за четирима нови членове на надзора - двама независими и двама представители на държавата.