В Англия учудени: Българският селекционер не е чул расистки скандирания!?

Ако това се окаже истина, ще е много жалко, заяви Балъков

Спорт
13:07 - 15 Октомври 2019
1639
В Англия учудени: Българският селекционер не е чул расистки скандирания!?

"Лично аз не съм чул расистки скандирания. Видях, че реферът спря мача, но също така трябва да кажа, че същото поведение беше не само от страна на българските фенове, но и на английските фенове, които освиркваха и викаха по време на българския национален химн", това са думите на Красимир Балъков след срещата България - Англия (0:6). Английската медия ВВС се учуди, че нашият селекционер не е чул нищо.

"През второто полувреме те използваха думи срещу нашите фенове, които намирам за неприемливи. Този проблем назряваше още от момента, в който се знаеше, че Англия ще дойде в България. Всичко, което чух в продължение на три седмици, е, че хората говорят за всичко друго, освен за футбол. Не мисля, че това е правилният начин за подготовка и за футбол. Ако всичко това се окаже истина, ще е много жалко", допълват изказването на Балъков.

Той беше помолен да коментира и постъпката на капитана Ивелин Попов, когато той отиде при феновете и ги помоли да престанат с расистките обиди - нещо, за което националът на Англия Маркъс Рашфорд похвали българския играч.

"Вероятно е говорил с тях, защото са недоволни от играта и представянето на отбора ни", лаконичен беше Бала.