В Москва отмениха ограниченията заради вируса

В болниците са свободни 50% от леглата, предназначени за лечение на пациенти с „Ковид-19

Свят
16:07 - 27 Януари 2021
2698
В Москва отмениха ограниченията заради вируса

В Москва от сряда се отменят почти всички ограничения, въведени във връзка с неразпространението на коронавируса. Отпада изискването към работодателите 30% от персонала да работи от вкъщи. Тази мярка вече става доброволна. Отварят врати нощните заведения, баровете, дискотеките и боулинг залите.

Разхлабването идва след като заболеваемостта от „Ковид-19“ в руската столица значително намаля. През последните дни броят на новите случаи за денонощие не надхвърля 3000.

Освен това за първи път от лятото на миналата година в московските болници са свободни 50% от леглата, предназначени за лечение на пациенти с „Ковид-19“. Междувременно за последните 24 часа бяха регистрирани 17 741  новозаразени с коронавирус в страната. Това е най-ниският показател от ноември м.г. Общото им количество на заразените с „Ковид-19“ достигна 3 774 672, оздравелите са 3 202 483.  По-рано стана ясно, че в Сибирския регион на Русия се формира нов мутирал вариант на коронавируса. Специалистите обаче успокояват, че той не е по-опасен от вече известните щамове на „Ковид-19“.

Стана ясно още, че 157  депутати от руската Дума са се заразили с коронавирус от началото на епидемията досега. По-рано двама парламентаристи починаха от „Ковид-19“. Заради епидемичната обстановка, властите на Русия въведоха задължително носене на маски на всички открити и закрити обществени места, включително в такситата и на паркингите.