В Ново село чакат близки на убитата англичанка

Това обаче едва ли ще се случи скоро, тъй като бащата на 62-годишната преселничка в момента си вадел паспорт за пътуването

Новини
18:49 - 25 Февруари 2021
3299
В Ново село чакат близки на убитата англичанка

До края на седмицата във великотърновското Ново село очакват близките на убитата преди дни англичанка Тина - Рокси, за да се погрижат за тялото и имуществото й, каза кметът Христо Христов. Това обаче едва ли ще се случи толкова скоро, тъй като бащата на 62-годишната преселничка, известна на местните като Рокси и Роуз, в момента си вадел паспорт за пътуването. В пандемията му е нужен и отрицателен PCR тест.

Според съобщението за смърт цялото име на британката е Тина Даян Еър. Във Фейсбук тя е отбелязала, че е от Глостър. Има на Острова 82-годишна майка и брат, но те нямало да пътуват до България за прибирането на тялото, разкрива "24 часа" от свои източници.

Междувременно кметът в сряда командировал в Дряново двете прасенца, които Тина отглеждала. Дал ги с приемно-предавателен протокол на семейство англичани. "Ако някой ги потърси, ще ги върнем веднага", обяснява местният управник. Христов обаче продължава всеки ден да храни трите кучета в къщата, останала без стопанка.

Тина пристигнала в Ново село преди 8 години, и оттогава живее сама, а местните знаят за нея изключително малко. Не била особено контактна и рядко се събирала дори с британската общност. В селото имат 25 преселници от Англия, Ирландия, Шотландия и Белгия. Занимавала се с фермерство и дори учела любимите си прасенца да рисуват.
Според публикация на "Дейли мейл" обаче тя имала 17-годишна кариера в международна адвокатска кантора и преди да се установи у нас, живеела в Хонконг.

Тина, която харесвала живота си в България, бе намерена мъртва в плевнята на къщата си на 17 февруари. Жената била убита с лопата от 26-годишния си приятел Денислав Красимиров, когото заварили да копае гроб в двора. Старши инспектор Петър Петров от участъка в Балван и кметът на Ново село го заловиха и той сам поиска да остане в ареста, за да не бъде линчуван за стореното. По съвет на адвоката си мълчи за мотива за престъплението, което по първоначални данни е извършено от ревност.

"Възползва се от правото си да не дава обяснения. За мен случаят е ясен от фактическа страна, чакаме ДНК експертиза", каза наблюдаващият прокурор Николай Иванов.

Местните хора в Ново село разказват, че доста по-младият мъж от Горна Оряховица често посещавал Тина в дома й в Ново село. Виждали го да пристига с такси и смятат, че са имали връзка в продължение на около година. Той е с чисто криминално досие.